August 2, 2024

Mari Boine

kjøp billett

Den ikoniske samisk-norske artisten og aksjonisten Mari Boine er noe av det nærmeste man kommer en levende legende har til lands, og 2.august kommer hun til Målselv og Moen Kulturlåve.

Mari Boine er kjent som en av de mest grensesprengende musikalske pionérene her til lands. Hun lar seg vanskelig plassere i en musikalsk bås, men er nok best dekket av begrepet Verdensmusikk i ordets rikeste forstand. Boines musikk henter inspirasjon fra både jazz, folkemusikk, rock og elektronika.

Mari Boine er en av artistene som deltar på TV2-suksessen Hver gang vi møtes denne vinteren, side om side med artister som Ingrid Helene Håvik fra Highasakite, Matoma, Ramón, William Kristoffersen, Emelie Hollow og Odin Staveland fra Vamp. Sesongen er en suksess, og hver lørdag kan du se og høre Mari i musikalsk utfoldelse sammen med gjengen i TV-ruta.

Nylig slapp Boine albumet Amame sammen med en annen norsk musikalsk verdensstjerne, pianist Bugge Wesseltoft. Samarbeidet har fått en fantastisk mottagelse, og albumet har blitt beskrevet som et av årets sterkeste av anmelderene, som har trillet 6’ere i fleng.

En kvinnealder inn i sin musikalske karriere, klarer Mari Boine imponerende nok å finne noe helt nytt inni seg enn noe vi har hørt tidligere, og det er bare å glede seg til en aften med en av landets aller sterkeste stemmer og hennes fabelaktige band.

Ferske sitater fra pressen om album og turné:

«Dette er musikk så flott, unik og så tidløs som vel tenkelig»
6/6 Nettavisen
«Med «Amame» har Mari Boine funnet stien inn mot visdommens og kunstens sammenvevde kraft. Sammen med pianist Bugge Wesseltoft har hun laget et av høstens vakreste og sterkeste album»
Dagsavisen 5/6
«Når Mari Boine og Bugge Wesseltoft møtes musikalsk, blir det poetisk, mystisk og rett på sak.»
Klassekampen 5/6
"Det var en ære og glede å få oppleve to helter på en og samme kveld"

Boine besøkte Målselk under festivalen Kalottspel for 5 år siden, også da var konserten på Moen Kulturlåve. Det er på tide å få henne tilbake, og selvsagt i samarbeid med Kalottspel. Dette blir som et slags forspill til festivaluka etterpå!